Hvorfor yoga?

Det er mange grunner til at mennesker velger å drive med yoga og meditasjon.
Under ser du noen av grunnen til at yoga kan være interessant nettopp for deg.

 • Frigjør muskelspenninger
 • Forbedrer holdningen
 • Gir større kroppsbevissthet
 • Forbedrer pusten
 • Gir bedre blodsirkulasjon
 • Øker forbrenningen
 • Gjør deg sterkere og smidigere
 • Styrker imunforsvaret
 • Reduserer stress
 • Bedrere nattesøvnen
 • Øker konsentrasjonen

Erfaring viser at:
Yoga, meditasjon og avspenning kan være til hjelp for deg som vil redusere stress. Langvarig stress gjør at fordøyelsen kan bli dårligere, kroppens energiressurser tappes, blodtrykket stiger og immunforsvaret hemmes. Et mer normalt blodtrykk forebygger sykdom, gir ro og mer velvære. Stress og uro påvirker også vår evne til å være konsentrert og oppmerksom. Å være et mer oppmerksomt og tilstedeværende menneske påvirker både trivsel, humør og motivasjon.

Yogaens fysiske del er en fin blanding av bevegelse og ro. Yoga styrker muskler og ledd, gjør deg mykere og mer smidig. I kombinasjon med konsentrasjonsøvelsene vil den fysiske delen av yogaen også gi deg større kunnskap og mer bevissthet om egen kropp og hvilke belastninger som forårsaker plager som til eksempel smerter eller stivhet.

Yoga kan være til hjelp for deg som trenger bedre søvn. Yogaens fysiske øvelser forbedrer sirkulasjonen, forbrenner adrenalin og andre hormoner som vi produserer under stress. I yogarommet lærer du avspenningsteknikker, meditasjon og visualisering som er anerkjente teknikker for å redusere stress. Dette kan igjen gi bedre søvn, som i seg selv gir mer overskudd og forebygger plager.


Hovedtilbud:
Yogarommet er et godt tilrettelagt sted for selvutvikling og fordypelse. Her finner du ro for oppdagelse, læring og muligheter for endring.

Her kan du arbeide med deg selv og bli bedre kjent med hvordan yoga, meditasjon og avspenninger kan lindre stress og fremme en dypere mental og fysisk avslapning. Som yogalærer er det viktig for meg at omgivelsene er tilrettelagt formålstjenlig med fokus på at veien er like viktig som målet. Med det så mener jeg at hver yogaøvelse, hvert program og kurs både er fullstendig i seg selv og en viktig del av helheten som skal bringe oss mot målet. Vi må prøve å unngå å påføre oss selv mer stress og uro med skyhøye forventninger, eller ved hårdnakket å forfølge et mål som kanskje ligger lengre frem i tid. Forbedringer og fremgang kommer når tiden er inne for det.


Hovedkunder:
Yogarommet er stedet for deg som ønsker å gjøre en større personlig innsats med egen kropp. For deg som vil ta større personlig ansvar og egne grep for å bedre helse og oppnå mere velvære og overskudd i hverdagen. Det spiller ingen rolle om du er stiv i muskler og ledd, om du er kvinne eller mann, ung eller gammel. Til yogarommet er alle velkomne. Du behøver ingen forkunnskaper annet enn et mål om bedring og en villighet til å forholde deg til øvelser og programmer.